Annons:
Etikettartiklar
Läst 24005 ggr
Swadika
2012-03-27 13:08

Vanliga frågor och svar...

Eftersom många inte vet vad reborns är för något, kommer här en lista med frågor och svar.

Kopiera inte bilden.

Vad är en reborn docka för något?
En reborn är en verklighetstrogen docka som ser, känns och tillochmed väger som en riktig bebis. En reborn är målad i lager för att se så naturliga som möjligt. (Se mer under artikeln, Vad är en reborn)

Hur gör man en reborn?
En reborn börjar som ett kit (huvud, ben armar) Alla kiten ser olika ut. Vissa skrattar, gråter, ler, sover, är vakna, gäspar osv. Det finns alltid någon som passar just dig.

När man valt så ber man någon som gör reborns att beställa och sedan göra den. Man få då bestämma hårfärg, ev. ögonfärg, hur den ska vara målad osv. (läs mer under artikeln, Hur gör man en reborn)

Hur mycket kostar en reborn?
Det beror på hur verklig man vill att den ska se ut. Desto mer pengar du betalar desto mer verkligare ser den ut. 2000-7000 får man räkna med att betala.

Vad är en reborn gjord av?
De är gjorda av en sorts plast som heter vinyl och kroppen är i tyg.

Vad gör man med en reborn?
Man personer har de till olika saker. Vissa bara låter de stå på en hylla t.ex. , vissa behandlar de som riktiga bebisar och vissa fotograferar dom. Man kan byta blöjor, låtsas "mata" den m.m.

Var kan man köpa en reborn?
Du beställer från någon som gör reborns. Man kan t.ex. hitta "rebornare" via Tradera eller Ebay. Då mejlar du "rebornaren" hur du vill att den ska se ut eller köper du en färdig.

Hur vanligt är det med reborn bebisar?

Det är inte så vanligt i Sverige än så länge, men det blir vanligare. Vi är väl på ett ungefär 500 stycken men det växer ständigt till mer. I USA är det mycket vanligare.

Om du har någon fråga, ställ den i en kommentar, så kommer frågan att svaras på i artikeln.

 MVH Swadika & Rebornbabyn :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

  • Redigerat 2021-03-02 10:29 av Niklas
Annons:
MissInAction
2012-04-09 12:35
#1

Okej, här kommer några frågor från en som inte hade en aning om detta innan hon besökte sajten! Flört Eller jag har sett något liknande på tv för några år sedan men jag minns inte att de kallade det något speciellt. 

Hur pass vanligt tror du att det är att någon har en eller flera reborns? Jag har nog aldrig träffat på någon. Skulle vara kul!

Finns det motsättningar mellan de som väljer att ha reborns som sina barn, och de som samlar på dem och har det mer på hobbynivå?


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Swadika
2012-04-10 11:48
#2

#1 Det är inte så vanligt i Sverige än så länge, men det blir vanligare. Vi är väl på ett ungefär 500 st men det växer ständigt till mer. I USA är det mycket vanligare. Jag känner att jag inte riktigt förstår din fråga, men de flesta som har de som sina barn kan oftast inte få riktiga barn eller är för unga/för gamla för att kunna ha barn och väljer då istället reborns :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Mezzzanina
2012-04-23 07:51
#3

Jag skulle vilja testa att göra min egen reborndocka.Men vart köper jag huvud, armar,ben och kit att göra dem?

Swadika
2012-04-23 15:58
#4

Om du söker på "reborn kit" på google så får man upp några sidor :) Jag är själv inte så insatt i det.

Vet även att det ska finnas nybörjarkit, då följer allt som man behöver med. Färg och så :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Mezzzanina
2012-04-24 01:36
#5

Ok.Tack!Glad

[malda]
2012-05-03 17:46
#6

Med all respekt för ert intresse. Jag beundrar verkligen människor som brinner för saker. Men jag har en tanke som ni här kanske skulle kunna reflektera kring. Att samla på dockorna som samlingssaker kan jag ha förståelse för. Men de som verkligen ser, och behandlar dem, som sina barn kan, för mig, likställas med de män som köper sig en så kallad "real doll" och ser som sin flickvän (huruvida det är "bra" eller "dåligt" kan man också ha olika åsikter om).

Här kan man se en dokumentär om dessa http://topdocumentaryfilms.com/guys-and-dolls/

Jag förstår att inget av detta skadar någon, utom möjligen personen i fråga. Men jag skulle ändå vilja höra era tankar om detta. Om ni tycker att "intressena" kan likställas, eller om det är någon skillnad och vad isf, om det är samma typ av personer, bara av olika kön, som har dessa dockintressen, osv.

Finns det förresten killar/män som har ett intresse av reborns?

Med detta menar jag absolut inte att förolämpa någon, jag tycker bara att det är intressant att diskutera detta, liksom jag tycker att det är intressant att diskutera många andra saker.

Annons:
Swadika
2012-05-03 20:28
#7

#6 Jag tycker du har rätt i lite utav det du säger. Jag vet ju inte exakt eftersom jag inte behandlar mina som mina barn utan endast har dem som prydnad och till fotografering. Men jag tror absolut att det kan skada en person om denna/denne verkligen tror att det är ett riktigt barn. Men jag tror också (precis som de flesta männen med realdoll) att man innerst inne vet att det är en docka. Och så länge man vet det tror jag inte att det är någon fara.

Självklart finns det killar/män som håller på med detta också, det är dock inte vanligt, men det är väl så med dockor, dockor har alltid varit en "tjejgrej". Jag har själv haft kontakt med en kille som håller på med reborns, men han är också den enda jag träffat på. Det finns så många som håller på med reborns som man inte har kontakt med.

Detta är iallafall vad jag tror :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Nilamson
2013-06-01 19:04
#8

Jag har aldrig hört talas om detta, så tack för en intressant sida och spännande läsning:-)

Min fråga är vad en reborn-docka kostar ungefär?

Swadika
2013-06-01 19:29
#9

Det är väldigt olika, det finns reborns som gott för över 40 000 på ebay, men normalpriset ligger runt 2- 6000 :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Rebornbabyn
2013-06-03 18:16
#10

#88 Tack själv för du gillar sidan :) En reborn kostar mellan 2000 - 6000 kronor. Desto mer du betalar desto finare docka får du!

Älskar mina djur Hanna, Cocos och Pärlan.

rebornmom
2013-06-05 13:45
#11

Kul att du gillar vår sida (:

Jag har betalt mellan 1800-ca4000 för mina styck.

~ Hannah-Anastasia ~

Min youtube Reborn Blogg Sajtvärd på Reborns iFokus

ivijana
2015-05-07 23:27
#12

Hejsan!

Jag hoppas att även min fråga kan få ett svar då jag inte lyckades få något bra svar på google. På vissa reborn dockor som är till försäljning står enbart att de är gjorda av vinyl och på vissa vinyl silicon. Vad är skillnaden? Vilken material känns mjukast och verklighetsinriktad på reborn?

Finns det det reborn som är gjorda av enbart silikon?

Tacksam för svar!

Kul o läsa era inlägg, frågor och svar! :)

Vaargen
2015-05-07 23:30
#13

#12 Det finns silikondockor, dem är dyra!

Sen finns det vinyldockor som har lägre priser.

Silikondockorna är mer mjuka som jag uppfattat det, du kan ju kolla skillnaden mellan vinyl och silikondockor på youtube om du söker runt lite kanske?

Det finns vinyldockor som känns "verkliga" och så finns det silikondockor som också känns "verkliga"

Det är  individuellt vad folk tycker är bäst

Annons:
[erika50]
2015-05-08 10:13
#14

Vinylsilikon är en blandning av vinyl & silikon inte som enbart silikon

och silikon finns i olika mjuk/fast enheter som ex 30/ 20 finns att läsa på youtube

eller googla på.

Vinylen i reborn dockorna är också olika en del mer fasta  och många med mer mjuk vinyl.

Jag som målar känner stor skillnad i den första upplagan av kittet och när det gjort i fler upplagor blir de sämre tycker jag att måla och de känns ofta mycket hårdare.

Det är sen en smaksak vad som är "bäst" vad man tycker om.

Många Vinylsilikon kit är hela dockor utan tygkropp.

ivijana
2015-05-08 13:24
#15

Hejsan!

Tackar så mycket för era svar det känns klarare nu!

Tack! Nu ska jag ut på nätet och shoppa min första reborn! :)

cornelianova
2015-05-08 16:32
#16

Har för mig att silikon-vinyl är helt vanlig vinyl som är silikon-mjuk. Silikon och vinyl har svårt att binda sig…

Sweet Tooth Nursery

Reborn doll nursery in Sweden

Medarbetare på reborns.ifokus

zakkris
2015-05-08 17:58
#17

Om man ska tro amerikanska rebornartister är de en blandning mellan silikon och vinyl :)

Lev livet i ett rosa glittrande unicorn moln

[erika50]
2015-05-08 18:53
#18

Jag har också uppfattat engelska/amerikanska språket som om det är en 

blandning mellan silikon och vinyl.

zakkris
2015-05-08 20:32
#19

#18 Ja kollar man på exempelvis visningar på youtube när folk förklarar om dessa kit så är de nästan lika mjuka som silikon men känns som vinyl sett folk bända fingrarosv som silikondockor. De är vanligast i helkropp, men jag själv väntar hem ett sånt kit fast med body.  LDCs nya kit är bara i detta nu såg jag härom dagen. Men ska se om de är nått för mig när mitt kit kommer.

Lev livet i ett rosa glittrande unicorn moln

[GråHäxa]
2015-05-08 21:04
#20

Min Thea som är ett okänt kit skall vara i silikon/vinyl, har även ett annat kit här hemma som är i silikon/vinyl. Visst är de kiten mycket mjukare men jag får nog säga att jag tycker kvalitén på de kiten jag har som är enbart i vinyl är bättre.

Många kit från Kina är ju i vinyl/silikon, och jag funderar lite på hur de kan vara så billiga när silikon i sig är dyrt. Jag har också läst att silikon och vinyl inte går särskilt bra i hop. Med tiden skall det tydligen kunna uppstå problem eftersom materialen inte binder sig som det skall  och detta kan gör att färgen lossnar. Men jag kan givetvis ha fel  🙂

Annons:
zakkris
2015-05-08 21:33
#21

jag vidarebefodrade bara de ja hittat inte mer med det. Men sen vet jag med att allt går att fixa med kemikalier. Så jag tror absolut det kan funka att de kommit på nått som gör att de går ihop. Och silikon är och inte dyrt i kina. De gör nämligne mycket saker i silikon där nere, iaf vad jag såg när jag själv var där nere, iofs har de mycket konstiga saker de gör där nere men ändå. Men ja, ingen vet väl exakt va de är i dessa kiten om man inte tar dem till någon undersökning, å de är ju synd att förstöra et kit för

Lev livet i ett rosa glittrande unicorn moln

cornelianova
2015-05-08 23:36
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

Förlåt! Är en som typ av person som måste leta upp fakta för att vara säker.

Frågade på creating silicone babies…

Fick följande svar;

Sweet Tooth Nursery

Reborn doll nursery in Sweden

Medarbetare på reborns.ifokus

Vaargen
2015-05-09 00:01
#23

#15 Det finns en artikel här på sajten på lite olika reborn artister om du är intresserad kan du leta upp den eller så kan jag länka !

[erika50]
2015-05-09 11:26
#24

Nu är det synd jag kunde inte länka själv den /de länkar jag läst om silikon/vinyl.

Är man intresserad Goggla och läs om silikon och vinyl blandningar mm

för det finns massor av information på nätet oxå om andra dockor som inte kallas reborn där de står vinyl/silikon.

zakkris
2015-05-09 15:41
#25

Jag tänker inte argumentera vidare på detta för då blir det bara bråk, så jag hoppar av detta nu.

Lev livet i ett rosa glittrande unicorn moln

Upp till toppen
Annons: